ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Διευθυντής Μεταπτυχιακού
Ο Στέφανος Φ. Βασιλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Επιστήμες της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε κρατική υποτροφία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ, καθώς και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, απ’ όπου έλαβε το διδακτορικό του. Εργάστηκε για τρία, περίπου, χρόνια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από το 2006 υπηρετεί στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι συγγραφέας 80 και πλέον επιστημονικών εργασιών, δημοσιευμένων κυρίως σε έγκυρα διεθνή περιοδικά.
Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (ΓΣΨ), σχολικής συμβουλευτικής (με έμφαση στο σχεδιασμό και την εφαρμογή ψυχοεκπαιδευτικών ομαδικών προγραμμάτων) και γνωστικο-συναισθηματικών δυσκολιών σε παιδιά και νέους. Το ερευνητικό του έργο έχει τύχει αναφοράς από πολλούς επιφανείς θεωρητικούς και ερευνητές της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας διεθνώς (π.χ., Aaron T. Beck, Adrian Wells, Paul Salkovskis, David Clark, κ.ά.).
ΜΕΝΤΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ
Μέλος συντονιστικής επιτροπής
Ο Μανόλης Μέντης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας με γνωστικό αντικείμενο την Κοινωνική Εργασία στην Ψυχική Υγεία. Γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1970 και στο ίδιο μέρος ολοκλήρωσε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στο ΤΕΙ Πάτρας και ειδικεύτηκε στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ στο ίδιο Τμήμα ολοκλήρωσε με υποτροφία του παραπάνω Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών τις διδακτορικές σπουδές του. Το θέμα της διατριβής του αφορούσε τη διερεύνηση της επίδρασης των ψυχοκοινωνικών παραγόντων στην υγεία και εν γένει στην ποιότητα ζωής οικογενειών με σχιζοφρενές μέλος.
Έχει εργαστεί για εικοσιτρία χρόνια ως κοινωνικός λειτουργός στους τομείς της Υγείας και της Ψυχικής Υγείας (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Τμήμα Οικογενειακής Συμβουλευτικής & Θεραπείας του 18 ΑΝΩ, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας). Επίσης, έχει παρουσία από το 2010 ως εθελοντής σε οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών συμβάλλοντας με το έργο του στην ενδυνάμωσή τους (Σο.Ψ.Υ. Πάτρας, «Ελληνικό Δίκτυο Καταγμάτων Ευθαυστότητας», Σύλλογο Φίλων της Κλινικής Αποακτάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας).
Οι μελέτες του και το ερευνητικό του ενδιαφέρον βρίσκονται στους παρακάτω συνδέσμους:
https://scholar.google.com/citations?user=u5qGUe4AAAAJ&hl=el
https://www.researchgate.net/profile/Manolis-Mentis
ΑΝΤΖΑΚΑΣ ΚΛΗΜΗΣ
Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής
Ο Κλήμης Άντζακας υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και τους Κωφούς Εκπαίδευση και επιβλέπει τη Μονάδα Αγωγής Κωφών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Πριν ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Δρ. Άντζακας εργάστηκε για 14 χρόνια ως ειδικός στην εκπαίδευση κωφών (ΠΕ31) στο Υπουργείο Παιδείας (ΚΕΔΑΣΥ). Εργάστηκε επίσης ως ερευνητής στο ερευνητικό κέντρο Athena και ήταν μέλος ερευνητής της δράσης SignGramCOST. Ως υποψήφιος διδάκτορας δίδαξε στα πανεπιστήμια City University of London και RoehamptonUniversity της Μεγάλης Βρετανίας.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη γλωσσολογία της νοηματικής γλώσσας, τον αλφαβητισμό κωφών και βαρήκοων μαθητών, τη δίγλωσση εκπαίδευση και τη χρήση τεχνολογίας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας για κωφά και βαρήκοα άτομα. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Με περισσότερα από επτά χρόνια διδακτικής εμπειρίας, ο Δρ. Άντζακας έχει συμβάλει σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο στο Πανεπιστήμιο Πατρών όσο και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
ΔΗΜΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής
Ο Γιάννης Δημάκος είναι Επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Σπούδασε Επιστήμες της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στη Σχολική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Syracuse στις ΗΠΑ. Το γνωστικό του αντικείμενο είναι η Σχολική Ψυχολογία με έμφαση στην Ψυχολογία της Γραπτής Γλώσσας.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην παροχή ψυχολογικών υπηρεσιών στα σχολεία, την αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στη σχολική τάξη και τη μελέτη της γραπτής έκφρασης μαθητών σχολικής ηλικίας.
ΔΙΑΚΟΓΙΩΡΓΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής
Η Κλεοπάτρα Διακογιώργη πραγματοποίησε τις προπτυχιακές της σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ και κατόπιν στο Université Aix – Marseille Ι από όπου πήρε Maîtrise στις Επιστήμες της Γλώσσας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές αρχικά στο Université de Paris -Sorbonne (Ρaris IV) και κατόπιν στο Université de Paris Sorbonne (Paris V – René Descartes) από όπου και έλαβε, ως υπότροφος του CNRS, το διδακτορικό της δίπλωμα στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία με ειδίκευση στην Ψυχογλωσσολογία.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη μελέτη της γνωστικής και γλωσσικής ανάπτυξης παιδιών κυριότερα μέσης παιδικής ηλικίας αλλά και πρώτης παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Το μεγαλύτερο μέρος τού δημοσιευμένου της έργου εστιάζεται στη γλωσσική ανάπτυξη και επεξεργασία σε παιδιά μέσης παιδικής ηλικίας, τυπικής αλλά και μη τυπικής ανάπτυξης (κυρίως παιδιά με αναγνωστικές και ορθογραφικές δυσκολίες και κωφά παιδιά). Διδάσκει, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, Αναπτυξιακή Ψυχολογία και Ψυχογλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών άλλων Πανεπιστημίων ανάμεσα στα οποία και το ΕΑΠ.